Home Conijn / Konijn / Knijn

Hoofd Menu

Inleiding Conijn / Konijn / KnijnDe Noord-Hollandse familie Konijn is een hele grote familie. Dit is ook de stam waar ik zelf deel van ben.
De stamvader van de Noord-Hollandse stam is Jan Eggesz. Waar hij vandaan kwam is nog onbekend. Evenals of hij ooit zelf in de Beemster heeft gewoond, maar zijn weduwe en hun kinderen waren vroege bewoners van de Beemster. Ik heb me ooit laten vertellen dat de familie Konijn nog de enige familie is die vanaf het begin (1612) in de Beemster heeft gewoond. Ik kan het zelf (nog) niet aantonen.

 Tot juni 2003 was voor zover bekend Germent Konijn de stamvader in mijn bestand. Hij kreeg in 1635 een zoon Jan. Echter dit bleek op een foutje in een voorgaand onderzoek door een voorganger te zijn gebaseerd. Er heeft dus een correctie plaats gevonden met als gevolg, zoals genoemd, een andere stamvader. Dit heeft ook tot gevolg dat nu ook onze stammoeder niet langer een onbekende is en dat ook haar ouders bekend zijn. Maar ook dat van Jan, de zoon van onze stamvader, nu ook een zus en een broer bekend zijn en dat er uit die tijd meer doop- en begraafdata bekend zijn dan ervoor.
Het gevaar van onderlinge gegevensuitswisseling is altijd het "rondzingen" van gegevens, waardoor bepaalde gegevens steeds terugkeren en zodoende steeds meer als juist worden aangenomen.

Per februari 2004 heeft er naar aanleiding van het bekend worden van meer details een correctie plaatsgevonden in de reconstructie van de stamboom.
Het betreft Claas Konijn, ged. 12.7.1731 in De Goorn, gehuwd met resp. Lijsbet Willems Baars, Lijsbeth Pieters en Grietje Jans van Diepen.
Deze Claas blijkt echter geen zoon te zijn van Jan Konijn (1713) en Maartje Claas Stam, maar van zijn 14 jaar oudere neef Jan Konijn (1699) en Maartje Ariens. Beide personen Jan Konijn waren gehuwd met een Maartje.
Ook voor mij persoonlijk heeft dat tot gevolg dat ik twee andere voorouderparen heb dan tot dusverre aangenomen. Het betekent ook dat enige door mij verzonden stamreeksen achteraf dus niet juist blijken te zijn. Ik vermeld gegevens zoals ze bij mij op dat moment bekend zijn.

 


Mijn vader, ooms en tantes.   (ca. 1930)


De hier in deze sectie getoonde gegevens van personen van de Noord-Hollandse familie Konijn / Knijn / Conijn behoren dus allen tot één en dezelfde stamboom. Het zijn er na mijn laatste update in deze familie meer dan 3800. Samen met de partners, schoonouder en kinderen bestaat deze familie inmiddels uit meer dan 11.600 personen.
Ik heb in mijn bestand ook nog vele personen (ca. 800) met onze familienaam die nog niet zijn gekoppeld aan een van de getoonde stambomen. Die worden hier ook nog niet getoond. Het zijn heel veel "losse" personen of gezinnen en soms ook dubbelgangers van personen die al wel in een van de stambomen zitten.
Van tijd tot tijd zullen er met nieuwe informatie weer koppelingen plaats vinden en zo nu en dan zal ik dus ook deze website weer bijwerken.


Tip:
Bent u op deze site op zoek naar uw voorouders?
Zoek naar de familienaam van een aangehuwde (bijvoorbeeld partner of moeder) die dus een andere familienaam draagt en de lijst is al een stuk korter !

 

Last Updated on Wednesday, 01 February 2012 13:36
 
 

Willekeurige afbeelding

No images